Profesor Pavol Bauer uspel v Holandsku

Profesor Pavol Bauer (1962, Košice) je v súčasnosti riadnym profesorom na Katedre elektrickej udržateľnej energie Technickej univerzity v Delfte a vedúcim skupiny DC Systems, Energy Conversion and Storage.

Vyštudoval elektrotechniku ​​na Technickej univerzite v Košiciach (‘85), Ph.D. z Delft University of Technology (’95) a titul prof. od prezidenta Českej republiky na VUT v Brne (2008) a na Technickej univerzite v Delfte (2016). Je tiež čestným profesorom na Univerzite Politehnica Timisioira v Rumunsku.

Od roku 2002 do roku 2003 čiastočne pracoval v KEMA (DNV GL, Arnhem) na rôznych projektoch týkajúcich sa aplikácií výkonovej elektroniky v energetických systémoch. Vo svojom odbore publikoval viac ako 110 časopiseckých a 450 konferenčných príspevkov (s H faktorom Google scholar 37, Web of Science 24), je autorom alebo spoluautorom 8 kníh, je držiteľom 5 medzinárodných patentov a zorganizoval niekoľko tutoriálov na medzinárodných konferenciách.

Pracoval na mnohých projektoch pre priemysel v oblasti veternej a vlnovej energie, aplikácií výkonovej elektroniky pre energetické systémy ako Smarttrafo; HVDC systémy, projekty pre inteligentné mestá, ako je nabíjanie PV elektromobilov, integrácia PV a skladovania, bezkontaktné nabíjanie; a zúčastnil sa niekoľkých projektov Leonardo da Vinci, H2020 a Electric Mobility Europe EU ako projektový partner (ELINA, INETELE, E-Pragmatic, Micact, Trolly 2.0, OSCD) a koordinátor (PEMCWebLab.com-Edipe, SustEner, Eranet DCMICRO). Je starším členom IEEE (’97), bývalým predsedom Beneluxu IEEE Joint Industry Applications Society, kapitoly Power Electronics and Power Engineering Society, predsedom rady pre výkonovú elektroniku a riadenie pohybu (PEMC), členom výkonného výboru European Power Electronics Association (EPE) a tiež členom medzinárodného riadiaceho výboru na mnohých konferenciách.

Profesor Bauer je jedným z prednášajúcich spoločnosti EdX, ktorú založili Harvard a MIT, je domovom viac ako 20 miliónov študentov, väčšiny špičkových univerzít vo svete a popredných spoločností v tomto odbore. Ako globálna nezisková organizácia edX transformuje tradičné vzdelávanie a odstraňuje bariéry nákladov, umiestnenia a prístupu.

 

Zdroje:

https://www.tudelft.nl/en/staff/p.bauer/

http://www.edpe.sk/wp-content/uploads/2019/01/Bauer_CV.pdf

https://www.dailyautomation.sk/bauer-prednasa-o-elektromobile

Prof. Pavol Bauer

 

Spracoval: Gustáv Murín

Podobné články

Literatúra na cestách 2024

V tomto roku sme si pripomenuli 80-te výročie SNP a práve k tejto príležitosti bol zavŕšený môj projekt trilógie povstaleckých príbehov. Vďaka ústretovosti vydavateľstva MAGNET-Press

SLOVINSKO: Budeme si rozumieť?

Znám anekdota hovorí, že Slovinci sú Slováci, čo išli na dovolenku k moru – a zabudli vrátiť 🙂 V praxi to vytvára mylný dojem, že