Lucia Labuzíková učí etiketu spoločenského správania v Londýne

Lucia Labuzíková sa narodila na východnom Slovensku a vyrastala v Slovenskom raji. Už 5 rokov žije v Londýne, kde sídli jej škola šarmu Labuzik Institute.

Študovala medzinárodné vzťahy v Banskej Bystrici a v Barcelone, vo Švajčiarsku študovala spoločenskú etiketu a v Londýne neurolingvistické vedy. A zatiaľ, čo mnohí z nás vo veku 21 rokov ani nevedeli, čo chcú v živote robiť, ona v tom mala jasno – rozhodla sa vybudovať školu pre ženy.

Učí podnikateľky, političky, umelkyne, herečky alebo aj mamičky na plný úväzok a mladé slečny z celého sveta. Lucia o menách svojich klientov nehovorí, pretože niektorí vraj nechcú, aby okolie či verejnosť vedeli, že sa v tejto oblasti vzdelávajú, lebo sa očakáva, že už to vedia. Učila však MISS Universe Veľkej Británie alebo aj princeznú zo Saudskej Arábie. Lucia sa mi priznala, že už bola aj v Buckinghamskom paláci, ale nepovedala za kým. Naznačila ale, že by bolo skvelé, keby mohla učiť malú princeznú Charlotte. Slovenka Lucia Labuzíková učí etiketu spoločenského správania, etiketu partnerských vzťahov či vzťahu samých k sebe alebo biznis etiketu.

Viac k tomu povedala (miaumagazin.sk): „Londýn je veľká križovatka z ekonomického aj politického hľadiska, veľa klientov tu má svoju druhú rezidenciu. Etiketa a džentlmenstvo tu vždy boli veľmi dôležité, vyžadovala ich už kráľovná Viktória. Vo Veľkej Británii existujú dve školy etikety, ich zameranie je však iné ako to naše – venujú sa čisto etikete a vzdelávajú mužov aj ženy. V Labuzik Institute sa venujem výlučne ženám, ktoré sa tu okrem etikety naučia aj šarmu. Škola je postavená na báze viac ako tristoročnej kráľovskej tradície vzdelávania dievčat zo zámožných rodín. Tie kedysi navštevovali tzv. finishing school, aby získali vedomosti z oblasti spoločenského správania, sociálnych a kultúrnych zručností a aby tak úspešne vstúpili do života v spoločnosti. Takúto školu absolvovala aj Diana, princezná z Walesu, vojvodkyňa z Cornwallu Camilla Parker Bowles, budúca prvá dáma Jacqueline Kennedy Onassis a mnohé ďalšie. Naša škola šarmu zachováva kvintesenciu tejto kráľovskej tradície, ale zároveň do nej vnáša moderný twist. Deň má 24 hodín a žena v ňom zohráva viacero úloh, preto sa venujeme životu ženy ako celku. Okrem spoločenskej oblasti aj biznisu, VIP životnému štýlu, medziľudským a medzikultúrnym vzťahom, vzťahu k partnerovi i vzťahu k sebe samej.“

Viac o tom prezradila pre Rádio Slovensko TU.

Zdroje:

https://slovensko.rtvs.sk/rubriky/starsie-znovu-si-vypocujte/nasi-a-svetovi/162244/nasi-a-svetovi-lucia-labuzikova-majitelka-skoly-sarmu-v-londyne

Úspech žne aj u arabských princezien. Lucia si v Londýne otvorila školu šarmu, no boduje po celom svete

https://www.expres.sk/115718/slovenka-lucia-labuzikova-ucila-sarm-miss-universe-velkej-britanie-aj-saudsku-princeznu/

Lucia Labuzíková – Učiteľka šarmu

Spracoval: Gustáv Murín

Podobné články

SLOVINSKO: Unikátna „dračia jaskyňa“

Je to najväčšia a turisticky najnavštevovanejšia jaskyňa v Európe. Zo všetkých kútov kontinentu sa sem valia turistické autobusy. Všetko je tu perfektne pripravené zvládnuť ten nával.