MAFIÁNSKY MIESTOPIS BRATISLAVY č. 3 – vopred očakávaná smrť bossa Róberta Diniča

Obálka, predná

Z TV Bratislava som svojho času vykročil na pamätné miesta, kde mafia v hlavnom meste Slovenska páchala svoje zločiny, ale kde aj padli v kalužiach krvi niektorí jej bossovia.

Nedávno som vydal unikátnu encyklopédiu o slovenskom podsvetí v rokoch 1990 – 2021 pod názvom „Mafia na Slovensku – stručné dejiny zla“. V časti „Obete a udalosti mafiánskeho vyčíňania“ tu sú takmer na každý deň opisy mafiánskych zločinov doplnené o „Kto bol kto v slovenskom podsvetí“ (knihu dostanete TU, v rozšírenej a aktualizovanej elektronickej podobe TU).

A tak tu nájdete aj charakteristiku mafiánskeho bossa Róberta Diniča, nerozlučne spätého s bratom, s ktorým zdieľali svoj mafiánsky osud až po trpký koniec. Jeho brata roztrhala nastražená nálož, keď odchádzal z tenisových kurtov v areáli Zlaté piesky. Róbert vedel, že je na rade a predsa si nepomohol. Obklopil sa ochrankou, dokonca najal nájomného strelca a aj tak ho mafiánska smrť o päť mesiacov dostihla.

Ako píšem v uvedenej knihe: „Dňa 4. októbra 1998, ozbrojení útočníci na sídlisku Dlhé diely v Bratislave asi tridsiatimi výstrelmi z automatických zbraní usmrtili aj druhého Diniča, Róberta, spolu s ochrankárom Mariánom Fojtíkom. Opäť účinkovalo vražedné komando sýkoriek, ktoré viedol „Kýbel“ Lališ a jeho pevnou súčasťou bol zabijak „Potkan“ Roháč.“

Róbert Dinič 1

Takto skončil aj ochrankár R. Diniča.

 

O tom ako si na neho počíhalo vražedné komando a ako to dopadlo aj s jeho ochrankárom sme si povedali priamo na mieste činu.

TU je tá reportáž. Presvedčte sa na vlastné oči…

Podobné články

Chute ostrova Cyprus

Cyprus je tretím najväčším a tretím najľudnatejším ostrovom v Stredozemnom mori. Od júla 1974 je násilne rozdelený na väčšiu grécku časť a menšiu tureckú na