Momentky z Lesoparku

Tentoraz sme sa na elektro-bicykloch vybrali z Krasňan do Borinky.

Takže, samozrejme, prvou zastávkou je Horáreň nad Krasňanami, kde mnohí hneď aj končia, lebo je tam dosť detských atrakcií na vybláznenie.

Po ceste vás ohromia kopy haluziny, ako lesníci prečisťovali les.

Je to trochu mystické, lebo oni pracujú cez týždeň a výletníci chodia cez víkendy, takže po tej záslužnej práci pracovníkov Lesoparku ostávajú len takéto stopy.

A na druhej strane objavíte akoby opustené časti lesa, ktorý je ponechaný sám na seba a o tie popadané velikány (rovnako ako o neďalekú opustenú lesnú škôlku) sa už nikto nestará.

 

Cesta od lesa k Borinke je paradoxná, pretože tento panelový príjazd je lemovaný okázalými vilami. Na obzore sa už objavujú ruiny hradu Pajštún.

Len čo výdete z lesa, privíta vás hotová zoologická záhrada. A tých laní sú tu celé stáda.

A farma pokračuje.

V Borinke sme nenašli žiadnu útulnú „občerstvovaciu stanicu“, hoci sme sa nechali zlákať tabuľami až do serpentín nad obec, kde sme narazili na zamknutú bránu.

Ale neďaleko vás asfaltka dovedie na okraj Stupavy a keď sa dáte nádhernou alejou, tak objavíte pri tenisových kurtoch čarovnú reštauráciu a hotel.

Ako cieľová prémia je to ideálne aj vďaka pohotovej a priateľskej obsluhe.

Podobné články

SLOVINSKO: Budeme si rozumieť?

Znám anekdota hovorí, že Slovinci sú Slováci, čo išli na dovolenku k moru – a zabudli vrátiť 🙂 V praxi to vytvára mylný dojem, že